HuimaUrho, Miesten Kolmonen

Huima Urho - KeuPa

Suolahti, Äänekoski. Keskuskenttä N

​HuimaUrho taisteli arvokkaan tasapelipisteen

Perjantai-illan ottelu tarjosi suolahtelaisyleisölle draamaa koko rahan edestä, sillä kotijoukkue HuimaUrho tuli viimeisen kympin aikana kahden maalin takaa tasoihin ja pelasti itselleen yhden pisteen sarjan kärkipään KeuPaa vastaan.

Ottelu alkoi helteisessä säässä ja se ei voinut olla näkymättä myös peliesityksessä. Alku oli kohtalaisen matalatempoista ja varsinkin HuHolla oli vaikeuksia saada peliään rullaamaan. KeuPa hallitsi palloa ja pääsi etenemään vaarallisille alueille, mutta ei saanut luotua juuri kulmapotkuja ja muutamaa kevyttä kaukolaukausta kummempaa. HuimaUrhokin pääsi muutaman kerran kokeilemaan maalintekoa, mutta nekin yritykset jäivät kevyiksi. Heti jakson puolivälin juomatauon jälkeen KeuPa iski, kun edustuksessa debytoinut Santeri Louna pääsi monen HuHo-puolustajan keskeltä ampumaan pallon tarkasti oikeaan alakulmaan. Jakson lopulla ei kummassakaan päässä juhlittu paikoilla ja tauolle lähdettiin 0-1 -lukemista.

Toisen jakson alussa HuHo sai kylmää vettä niskaan, kun Louna iski toistamiseen. Kaukaa lähtenyt laukaus upposi Eeli Mäkelän käsien kautta maaliin ja takaa-ajoasema oli jo kahden maalin mittainen. Pitkän aikaa tämän jälkeen ottelu oli lähinnä keskikolmanneksen vääntämistä, eikä kotijoukkue näyttänyt saavan kunnon kiriä aikaan. Toisin kuitenkin kävi, nimittäin laitapakin tontille vaihdettu 14-vuotias Kyrylo Havryliei pääsi iskemään pallon verkkoon keskeltä boksia Jonne Porkan laadukkaan syötön jälkeen. Kyrylo on osumallaan mitä todennäköisimmin seurahistorian ja vähintään HuHon aikakauden nuorin maalintekijä! Heti aloituspotkun jälkeen HuHo sai paineen takaisin boksiin, ja KeuPan normaalisti erittäin vahvassa alakerrassa oli nähtävissä panikoinnin merkkejä. Roni Lehtosen purkupallo upposi lopulta Hassani Kareran jaloista omaan maaliin ja minuutissa peli oli yhtäkkiä jo tasan.

Ottelun loppu oli kunnon hurlumheitä ja molemmat joukkueet saivat vaarallisia nopeita hyökkäyksiä. Ne eivät kuitenkaan johtaneet maaleihin ja niin pisteet jaettiin tuloksella 2-2. HuHon esityksessä oli paljon parannettavaa, mutta pistekin sarjakakkoselta kahden maalin takaa oli oikein tyydyttävä suoritus!