HuimaUrho, Miesten Kolmonen

ViPa - Huima Urho

Laukaa, Vihtavuori LP TN

​HuimaUrho kaatui Vihtavuoressa.

HuimaUrho koki historiansa ensimmäisen tappion ViPalle eilen illalla Vihtavuoressa, kun kotijoukkue onnistui nappaamaan kiihkeän ottelun jälkeen 2-1 -voiton. Ottelu noudatti tältä kaudelta kohtalaisen tuttua kaavaa: maalipaikkoja olisi ollut riittävästi useampaankin maaliin ja omassa päässä taas jouduttiin maksamaan kovaa hintaa henkilökohtaisista virheistä.

Ottelu alkoi vieraiden osalta hapuilevasti. Pelin avaamisen kanssa oli ongelmia ja muutamia vaarallisia menetyksiäkin syntyi. Kymmenen minuutin kohdalla ViPa pääsi rankaisemaan yhdestä, kun heikko syöttö katkaistiin lähellä boksin rajaa ja Tuomas Savola pääsi iskemään käytännössä tyhjään maaliin. Maalin jälkeen hallinta kääntyi vahvemmin HuimaUrholle, ja muutamia hyviä maalipaikkoja syntyi. Lähimpänä maalia oli Lari Liukkosen hieman maalin ohi suuntautunut vapaapotku sekä Jeremias Heinosen laukaus boksin rajalta, jonka Henri Keteli onnistui kuitenkin torjumaan.

Toiselle jaksolle vieraat tulivat kovalla höyryllä. Maalipaikkoja tuli useampia ja 51 minuutilla pallo saatiin verkkoon asti, kun Roope Suopanki puski hienosti Mo Bisarin sivuvapaapotkun Ketelin yli. Tämänkin jälkeen vieraat vyöryivät kovaa päälle. Parhaat paikat tulivat Jonne Porkalle ja Leevi Pätyselle, mutta pallot eivät tällä kertaa löytäneet maaliin saakka. Pallopelien julma lainalaisuus nähtiin minuutilla 88, kun HuimaUrhon puolustuksen sekoilujen jälkeen Juuso Muttonen pääsi puskemaan johtomaalin vitosen viivalta. Vieraat hakivat kiriä kovalla tahdolla, mutta tasoitus ei nähnyt koskaan päivänvaloa ja näin pisteet jäivät Vihtavuoreen.

Tappio oli eittämättä erittäin kirvelevä. Tulos ei missään nimessä jäänyt joukkueen tahtotilasta kiinni ja derbytunnelma oli todella aistittavissa. ViPa kuitenkin taisteli myös mallikkaasti ja otti ansaitut sarjapisteet. Kiitos Vihtavuoreen matkanneille vierasfaneille, tunnelma oli todella derbyn arvoinen!