HuimaUrho, Miesten Kolmonen

Huima Urho - ViPa

Äänekoski, Keskuskenttä N

​HuimaUrholle maukas derbyvoitto!

Äänekoskelaiset vetivät pidemmän korren kauden viimeisessä HuimaUrhon ja ViPan kohtaamisessa, kun hyvin kaksijakoinen ottelu päättyi lopulta tiukan taistelun jälkeen kotijoukkueen 3-2 -voittoon.

Perjantain peli noudatti hyvin lähelle samaa kaavaa, kun muutamaa viikkoa aiemmin Äänekoskella pelattu Komeetat-ottelu. HuimaUrho myllytti komealla jalkapallolla ensimmäiseen puoleen tuntiin taululle jo 3-0 -lukemat. Juhlat aloitti kymmenen minuutin kohdalla Michael Duka, joka oli jälleen ensimmäisenä laukauksen kakkospallossa ja vei kotijoukkueen johtoon. Varttia myöhemmin Lari Liukkonen kasvatti johtoa Kalle Ranta-Nilkun vahvan alustuksen jälkeen ampumalla parista kymmenestä metristä hienon kudin maalin takanurkkaan. Käytännössä heti perään Jonne Porkan nappikeskitys tavoitti Jimi Saarikon, joka iski muutaman metrin etäisyydeltä ensimmäisen maalinsa HuHo-paidassa.

Kaikki näytti siis hetken aikaa oikein mainiolta, kunnes pelin ote hävisi kuin taikaiskusta. Jere Puttonen pääsi vielä ennen puoliaikaa iskemään paluupallon maaliin ja sai siten ViPan peliin mukaan. Toisella jaksolla peli oli sitten lähes yhtä päätä, eikä HuHon pallollinen peli kulkenut käytännössä lainkaan. ViPa sai pidettyä kovan paineen päällä, ja vain muutamat Eeli Mäkelän torjunnat olivat takaamassa HuHon johtoa. 70:n minuutin kohdalla Timi Rantamäki ampui vaparin aivan ylänurkkaan kudilla, joka jätti Eelinkin voimattomaksi ja ViPa oli noussut jo maalin päähän. HuimaUrho taisteli ottelun lopun mallikkaasti, ja sai lopulta pidettyä pisteet Äänekoskella. Laadukas alku kantoi siis jälleen pisteille vaikka ehjästä ysikymppisestä ei voida missään tapauksessa puhua.

Joka tapauksessa, arvokkaat pisteet maistuvat aina todella hyvältä ja erityisesti silloin kun ne on napattu ViPalta. HuHon tuloskunto näyttää tällä hetkellä oikein hyvältä, ja viittä viimeistä ottelua kohti edetessä tunnelma joukkueessa on mitä mainioin. Ottelun yleisömääräkin oli sadesäässä pelatulle pelille varsin komea 263, suuri kiitos siitä! Ensi keskiviikkona edessä on vieraspeli Rangersia vastaan, jonka jälkeen pääsemme jälleen kotiin isännöimään FC Blackbirdiä. Tervetuloa silloin takaisin!